امروز پنج شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵08 December 2016
جستجوی سفربانک
های جیمبو، بلیط آنلاین هواپیما
close
اخبار آژانس ها >

جشنواره برگزار می‌کنیم، اطلاع‌رسانی نمی‌کنیم!

جشنواره برگزار می‌کنیم، اطلاع‌رسانی نمی‌کنیم!
2466 : تعداد بازدید
: تیتر خبر
1391/04/19
: تاریخ
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گردشگری ـ گردشگری غذا، ترفند جدیدی است که کشورهای مختلف برای جذب گردشگران بیشتر به کار می گیرند تا در کنار مناطق تاریخی و باستانی خود، گزینه جدیدی را برای قرار گرفتن در لیست مقاصد گردشگران ایجاد کنند. در این میان شاید ایران با داشتن انواع آش ها، پلوها، خورشت ها، دلمه ها، شامی ها و کتلت ها و هزاران نوع خوراک محلی یکی از معدود کشورهایی باشد که از این جاذبه به عنوان ترفندی برای جذب گردشگران بهره لازم را نمی برد چراکه محدود شدن وعده‌های غذایی مسافران خارجی به انواع کباب موجود در منوی رستوران‌ها‌ باعث دلزدگی گردشگران شده و از سوی دیگر باعث می‌شود که فرصتی برای آشنایی با واقعیت آشپزخانه ایرانی پیش نیاید. این در حالی است که تنوع غذایی از مشخصات اصلی آشپزی ایرانی بوده و با ذائقه گردشگران نیز مطابقت دارد و به طور مثال تنها در بخش آش ها شاهد طبخ و درست شدن بیش از 150 نوع آش در ایران هستیم. در این میان اتفاق خوب و مبارکی که در هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری شیراز افتاد برگزاری جشنواره غذا بود که در آن بیش از 48 نوع غذا، پیش غذا و دسر ارائه شد. "لاله شفیعی" مدیر موسسه آفتاب پارسه برگزار کننده پنجمین جشنواره غذا در گفت و گو با CHN درخصوص اهداف برگزاری این جشنواره گفت: «غذاهای سنتی در حوزه گردشگری مهجور مانده اند. از این رو در صدد هستیم با معرفی و ارائه آنها به گردشگران دریچه جدیدی را در حوزه گردشگری باز کنیم. از دیگر سو معتقد هستیم شیراز این قابلیت را دارد تا به عنوان مهد تنوع غذایی ایران شناخته شود. سعی بر آن بوده تا غذاهای سنتی که در این جشنواره ارائه می شود با ذائقه گردشگر خارجی همخوانی داشته باشد و بهداشت غذا و ارائه ایرانی آن به مخاطب مد نظر قرار گیرد.» به گزارش CHN، پیشنهاد برگزاری جشنواره غذا از سوی شفیعی به اداره کل میراث و گردشگری فارس ارائه و مورد استقبال مسئولان قرار گرفت و برنامه ریزی های لازم انجام شد. ولی تا 72 ساعت قبل از برگزاری جشنواره اجازه اطلاع رسانی و ارسال دعوتنامه به برگزار کنندگان داده نشد و پوسترهای معرفی برنامه نیز در روز برگزاری جشنواره به برگزار کنندگان داده شد. در این نقطه این سوال مطرح می شود که چرا برای برگزاری چنین جشنواره ای که توسط بخش خصوصی برگزار شده، اطلاع رسانی های لازم انجام نشد درحالی که گردشگری غذا یکی از مهم ترین بخشهای توسعه گردشگری است؟ "فریدون فعالی" مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس در این خصوص گفت: «هدف برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری بود از این رو در کنار این نمایشگاه برنامه های جانبی از جمله کارگاه های آموزشی، برنامه های فرهنگی و جشنواره غذارا برگزار کردیم از رو نیازی به اطلاع رسانی و تبلیغ بیشتر بر روی برنامه های جانبی نبود.» این درحالی است که به گفته شفیعی تدارک برگزاری این جشنواره بیش از یک ماه زمان برده و تمهیدات لازم برای ارائه ایرانی اندیشیده شده بود. مهمانان در بدو ورود با آداب ایرانی که شامل برگ سبز، آب و بوی خوش بود مورد استقبال قرار گرفتند و متنهای انتخابی برای معرفی غذاها و فرهنگ غذایی با دقت انتخاب و ارائه شد. لازم به ذکر است، غذا و نحوه ارائه آن به گردشگر از آنجا اهمیت بسیاری دارد که خود جزوی از جاذبه سفر محسوب می‌شود و هر گردشگری پیش از سفر به سرزمینی ناشناخته در این زمینه کسب اطلاعات می‌کند بنابراین آماده دیدن و چشیدن غذاهای متنوع ایرانی می‌شود. اینجاست که نقش چیدمان میز و به قولی سفره نمود پیدا می کند. شفیعی در این خصوص گفت: «میزی که برای چیدمان جشنواره غذا در نظر گرفته شده بود با ترمه و مخمل کاشان و ساتن های بافته شده توسط نساجی های ایران پوشیده شده بود و گل آرایی ها را شخصا انجام دادم تا میزی ایرانی با غذاهای سنتی به گردشگران خارجی معرفی کنم.»

گالری

نظر شما

نام و نام خانوادگی :

ایمیل :

  نشان داده نخواهد شد

نظرات :

تبلیغات در سفربانک
پیگیری سفر ارزان
شماره همراه: شماره پیگیری:
ثبت نام / لاگین بلیط های چارتری
نام و نام خانوادگی: ایمیل: شماره همراه: